Associació Coordinadora
d'Ajuda Unida


L’Associació Coordinadora d’Ajuda Unida és una ONG amb seu a Terrassa, sense afany de lucre, constituïda al 1997. Declarada Entitat d’Utilitat Pública, per la Generalitat al Febrer del 2008.

L’objectiu: es oferir ajuda per a millorar les condicions de vida de les persones.

L’objectiu d’ACAU és oferir ajuda per a millorar les condicions de vida de les persones que al nostre país, o en països en vies de desenvolupament, que estan patint situacions de pobresa, que precisen una resposta solidària que no podem eludir.

Actualment el nostre àmbit d’actuació es concreta a Catalunya a les poblacions de Terrassa, Sta. Coloma de Gramenet, Barcelona i Cerdanyola del Vallès. A nivell internacional estem desenvolupant projectes de cooperació a Burkina Faso (Àfrica Subsahariana ).

Els nostres programes són una resposta davant situacions de dèficit de recursos:  manca de treball, vellesa, malaltia i deficiències estructurals en països empobrits.

Un dels col·lectius que mereix la nostra especial atenció és la infància i l’adolescència en situació de pobresa, exclusió social i manca d’oportunitats d’educació, factors que condicionen el seu present i futur.

Tots els recursos que aconseguim són canalitzats prioritàriament per ajudar les persones que ho necessiten, amb un treball en xarxa, optimitzant recursos públics i privats, per tal d’oferir un servei de qualitat amb mínimes despeses. Disposem de les aportacions econòmiques de socis i col.laboradors, així com d’atres activitats de captació de fons: fires, concerts, venda de loteria de nadal, sol.licituds de subvencions a entitats públiques i privades…

L’entitat forma part dels Consells de Benestar Social i de Solidaritat dels Ajuntaments de Terrassa, Cerdanyola del Vallès i Santa Coloma de Gramenet. Formem part del Projecte de Distribució Social d’Aliments de Terrassa « El Rebost ».

Què ens mou

La convicció que tota persona, sense cap distinció de sexe, raça, nacionalitat o religió, té dret a una vida digna i mereix ser ajudada en moments de necessitat, aflicció o solitud.

El reconeixement del compromís que tenim des dels països més rics, d’ajudar a persones que, en els països del Tercer Món, viuen situacions d’absoluta misèria.

El desig d’oferir el nostre temps i els recursos, que podem aportar entre tots, a les persones que tenen mancances materials o afectives.

Valors

  • Compromís i sensibilitat amb les persones mes desfavorides socialment.
  • Treball en equip.
  • Ètica i transparència
  • Responsabilitat i sostenibilitat en la gestió.

ACAU, compromís i sensibilitat amb les persones més desfavorides socialment.

Treballem en equip, amb ètica, transparència, responsabilitat i sostenibilitat en la gestió.

Fes-te'n voluntari