Localització

Sandeba és un petit poble que no apareix a molts mapes i pertany al departament Ipelcé a Burkina Faso situat dins de la province de Bazèga. La població de Sandeba té 960 habitants (2005).

Construcció del Centre d’Infants orfes i abandonats a Sandeba (2004-2008)

El centre és una iniciativa de l’Association Nongma Aide l’Enfance , d’origen burkinabé, responsable del la seva gestió. Aquest centre disposa d’una capacitat per acollir 200 nens i nenes. Les infraestructures construïdes són: un menjador, una cuina, un magatzem, 4 dormitoris grans, dos dormitoris pels educadors, equipats amb mobiliari, dues foses sèptiques i l’equipament sanitari, amb WC, dutxes i lavabos.

S’ha construït un pou que està facilitant l’accés a l’aigua als habitants de la població de Sandeba.

També s’estan desenvolupant activitats ramaderes i agrícoles pel manteniment del centre.

Construcció d’un centre de salut a Sandeba de gener a desembre del 2007

El projecte de construcció es va desenvolupar de gener a desembre del 2007. El centre consta de dos despatxos mèdics de consulta, una sala d’observació-hospitalització dotada amb 4 llits, un petit quiròfan-sala de parts, un magatzem-farmàcia.

Actualment el centre està oferint assistència sanitària a la població de la zona, ja que l’hospital mes pròxim es troba a 40 Km de distància.

Des de aquest centre ACAU ha realitzat diverses campanyes de vacunacions d’infants per a la prevenció de malalties com la poliomielitis i la meningitis infantil